28. juni 2008

Senjehesten i Tranøy kommune på Senja

Senjehesten ligger ved sjøen helt sør på Senja, med storslått utsikt vest utover Andfjorden og storhavet og sørover Vågsfjorden, mot Bjarkøy, Grytøya og Hinnøy. Om sommeren er det sol bort i mot hele døgnet og da er skjærgården det naturlige midtpunktet med flotte svaberg og flere kritthvite sandstrender.
Her oppleves sommeridyll bare Sør-Senja kan by på!

Fra svabergene er det perfekt og fiske med stang. Det er muligheter til og få både torsk, sei og laks. Rett utenfor skjærgården fiskes det "alle" slag; torsk, sei, uer, makrell, brosme, lange, steinbit og kveite.
Skjærgården utenfor Senjehesten er kjent for glassklart vann. Dykkere fra hele skandinavia forteller om perfekte dykkeforhold.

Senjehesten ligger i gangavstand til fiskeværet Skrolsvik som er kjent for sine lange og rike tradisjoner med godt kveitfiske. På høsten er det "fest"; da kommer storseien inn Andfjorden i store mengder! Et utrolig fiskevær for hobbyfiskeren.

I umiddelbar nærhet av Senjehesten er det flott turterreng hvor det finnes både fjellvann og fjelltopper med spektakulær utsikt.

Området rundt Senjehesten er nedbørsfattig med milde vintre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar