29. juni 2008

Ibestad kommune i Troms

Ibestad kommune ligger i Troms. Over fjordene som omgir de to store øyene i kommunen er den omgitt i nord av Tranøy og Dyrøy, i nordøst av Salangen, i øst av Lavangen og Gratangen, i sør av Skånland og i vest av Harstad.

Ibestad kan by på ekte nordnorsk kystkultur og folkelynne, flotte maritime opplevelser ved hav og sjø, store friluftsopplevelser i et spennende landskap blant fjell og fjorder. I dag har Ibestad gode kommunikasjonsforhold med bru til fastlandet, ferge til Harstad og hurtigbåt fra Harstad, Finnsnes og Tromsø.

Ibestad kommune ligger sør i Troms fylke i Nord-Norge, kommunen består av de to øyene Rolla og Andørja. Øyene er bundet sammen med hverandre via en undersjøisk tunnel.

Andørja er Nord-Europas fjellrikeste øy. Det er 14 topper på over 1000 m. Andørja har også Skandinavias høyeste fjell på ei øy, Langelitind på 1277 moh.

Rolla er Norges vannrikeste øy, med sine utallige ferskvann. Det finnes fisk i mange av dem og fiskekort kan kjøpes lokalt.

Begge øyene er også kjent for sin frodige natur med et mildt klima. Her vokser en rekke planter som man vanligvis ikke finner så langt nord. Det blir tidlig grønt om våren og det er et fint terreng for fotturer i fjellet. Her kan man virkelig nyte naturen.
























2 kommentarer:

  1. Hei, mange flotte bilder fra forskillige områder, du skriver at Rolla er Norges vannrikeste øy, mulig du har rett, men jeg har alltid trodd at det var Ringvassøy?, litt lengere nord i Troms, begge foltte og vannrike øyer, eller tar jeg feil? m.v.h. Svein

    SvarSlett
  2. Hmm er ikke helt sikker, dette er informasjon som er henta fra Wikipedias offisielle side om Rolla :) Kanskje de er omtrent like store? :)

    SvarSlett