20. mars 2015

Parken på Finnsnes - et sted for alle

Midt i Finnsnes sentrum ligger Finnsnesparken. Her er det blant annet en lekeplass som er tilpassa for barn - med lekeapparater og det hele. Om er de ikke tilgjengelig, men om sommeren er det veldig mange som benytter seg av tilbudet.

Men hva gjør man om vinteren da? Jo, da lager brannvesenet og teknisk drift i Lenvik kommune skøytebane for barna på Finnsnesvatnet. Her pleier både barnehager og skoleklasser i sentrumsområdet å benytte seg av lavvoen som er satt opp - og de som er ferdig med å grille pølser og kose seg rundt bålet, jo de tar seg en tur på skøytebanen. 

I tillegg er det satt opp belysnings langs hele veien gjennom parken slik at man skal føle seg trygg i mørketiden både med tanke på uønsket oppmerksomhet fra andre mennesker men også for at man skal kunne se hvor man går slik at man ikke sklir og slår seg.

Benker er også satt opp på strategiske steder i parken for kos om sommer og høst, men dessverre er det noen vandaler som pleier å rive opp benkene og kaste dem i vannet selv om de er godt fundamentert. Synd med slike som ødelegger for veldig mange andre. Det samme har skjedd, og skjedde sist i høst med søppeldunkene som er plassert rundt hele vannet.

Fine tiltak som er gjort de siste årene i parken - for ikke mange år siden var det ingen ting som minnet om en folkepark i en by - nå er det om å gjøre å ta vare på og vedlikeholde det man har - og ta tak i de som ødelegger for andre.

Ellers er dette foto tatt i dag fra mitt kontor på Lenvik rådhus i 1. etasje som er vendt opp mot Finnsnes kirke. Nydelig sted vi bor på selv om vi av og til slit med rier som bærer med seg sludd, vind, regn og hagl.

Her i dag var sola oppe og den nylig falt sneen gjorde seg virkelig i de nydelige trærne som viser seg fram i parken.


Fra Foto vinter og vår 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar