6. juli 2008

Vangsvik i Tranøy kommune

Vangsvik er ei bygd som ligger nord i Tranøy kommune på sørlige del av Senja, med utsikt over Solbergfjorden mot fastlandet. Vangsvik er offisielt administrasjonssenter for Tranøy kommune.

Sammen med Rubbestad har Vangsvik om lag 350 innbyggere. Det er bebyggelse stort sett hele den 5 km lange veien gjennom de to bygdene. Folketallet går i bølger, og en senere trend viser tendenser til tilflytting av nye innbyggere. Bygda er godt plassert i forhold til Senjas rike friluftsliv. Tradisjonelt har man levd av kombinert fiske og jordbruk, men per i dag er fiskerbonden utdødt. Siste rest av jordbruksvirksomhet i dag er noe gressproduksjon. Vangsvik ligger sydvendt, og har et karakteristisk og lunt klima.

Vangsvik har forbindelse med Riksvei 860 via den 2,5 km lange Fv 225. Fra bygda er det 18 km til nærmeste by, Finnsnes, som er kommunikasjonshavn for Hurtigruten og hurtigbåt til Tromsø og Harstad. Senja Rutebil har flere daglige bussavganger mellom Vangsvik og Finnsnes. Til nærmeste flyplass, Bardufoss lufthavn, er det 62 km.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar