19. februar 2007

Finnsnes

Her kan du se noen fotografier fra Finnsnes som ble tatt i januar 2007.

Finnsnes er en by i Lenvik kommune i Troms. Regionssenter for Midt-Troms. Stedet har bystatus fra 1. januar 2000.

Finnsnes ligger delvis vestvendt mot Gisundet og Finnsnesrenna, og delvis sørvendt mot Finnfjorden. Byen er forbundet med tettstedet Silsand på Senja-siden med den 1147 meter lange Gisundbrua.

Finnsnes i dag
Finnsnes tettsted har 4026 innbyggere (2007), men når man snakker om byen regner man gjerne med tettstedet Silsand, og har da totalt ca. 5500 innbyggere. Byen har hatt en kraftig vekst de siste årene og mangelen på sentrale tomter har ført til økt bygging av leiligheter og boligblokker de siste 5 årene.

Også nye næringsbygg har kommet til i løpet av de siste 10-15 årene, deriblant kulturhuset (1995), Statens hus og Kvistad kjøpesenter. 20. oktober 2005 åpnet Amfi Finnsnes kjøpesenter med rundt 40 butikker, inkl. spisesteder.

I tilknytning til kulturhuset ligger Lenvik rådhus (1977). Finnsnes kirke er fra 1979. Byen har også hurtigruteanløp, helsesenter (fra 1980) og studiesenter med høyskoletilbud. Lokalavisen Troms Folkeblad kommer ut på Finnsnes med Steinulf Henriksen som ansvarlig redaktør.

Også hovedkontoret til TIRB (Troms innland rutebil), fylkets største landbaserte transportselskap, holder til på Finnsnes.Fotballaget Finnsnes IL spiller i 3. divisjon, og kampene spilles på Finnsnes stadion.I 2006 åpnet nye Finnsnes trafikkterminal ved Lundkaia, med av- og påstigningsrampe til hurtigbåtene, ventehall, kaffebar og oppbevaringsbokser.
Tidligere var det ikke venteromstilbud på hurtigbåtkaia.


Fra Samlealbum for utvalgte fotografier


Fra Diverse bedrifter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar